Бройките, които са договорени за България, отговарят на обществените нагласи и

...
Бройките, които са договорени за България, отговарят на обществените нагласи и
Коментари Харесай

Дами с филъри в лицето не трябвало да си поставят от ваксината на Модерна

 " Бройките, които са контрактувани за България, дават отговор на публичните нагласи и упованията на българските жители. Може би през април-май ще бъдем предпазени значително ".

Това съобщи пред Bulgaria ON AIR проф. Илко Гетов, който е член на Европейската организация за медикаментите.

Според него тези, които са преболедували инфекцията, би трябвало да останат на последваща стъпка от имунизирането, когато е ясно, че към този момент са изгубили имунитета си.

" Между двете ваксини няма разлика като механизъм. Разликата е в размера на самата доза, която се слага, също и дозата ", изясни проф. Гетов.

Той посочи, че и двете ваксини провокират типични нежелани постваксинални реакции. Проф. Гетов даде и две значими разяснения за дамите, които желаят да си слагат ваксина.

" От научна позиция няма от какво да се тормозят, но ваксините не са тествани върху бременни дами. Това продължаваме да следим. Изследванията върху опитни животни не демонстрират никакви данни за проблеми с плода ", уточни специалистът.

Той изясни още, че в продуктовата информация е записано, че хора, които са имали или имат разкрасителни операции с инжектиране на филъри в лицето, би трябвало да се въздържат от слагането на имунизацията на Moderna.

Проф. Гетов означи, че има позволение за евакуиране на 6 дози на имунизацията от един флакон, тъй че той да стига за повече хора.

" Това би трябвало да се прави или с така наречен спринцовка с мъртъв размер, или по специфична техника. Колегите, които слагат имунизацията, са добре осведомени. Няма да се отрази на реакцията на организма. Това е въпрос на организация ", увери той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР